Jakobstuin

In de 'nieuwe' Jakobstuin spelen grassen nog steeds de hoofdrol. De ooit ingeslagen weg wordt voortgezet op een nieuwe locatie in het coulisselandschap van de Friese Wouden. Het streven is een weg te vinden tussen de naturalistische beplantingsstijl (Oudolf) en de prairiestijl (Spruyt). Groot verschil is dat in de prairietuin grassen een nog dominantere rol hebben en er vooral diepwortelende en langlevende ‘warme seizoen’ planten van de Noord-Amerikaanse prairie gebruikt worden. Het hoogtepunt ligt derhalve in de (na)zomer. In de prairiestijl wordt vaak een lossere manier van inplanten gehanteerd. In de tuin zult u geen hagen of tuinkamers aantreffen. Er wordt het principe van de overheenkijk- doorloop border toegepast. De tuin vormt een onderdeel van een groter geheel ‘De Coulisse’ genaamd. De moestuin, de tuin om het huis en een tweetal percelen weiland zijn daar de overige onderdelen van.


Jakobstuin

Openingstijden en Prijzen

Jakobstuin is in 2018 geopend van 7 juli t/m 21 september.

Van 7 juli t/m 8 september elke zaterdag van 11-17 u open. Entree 3,50 euro.

Dit jaar werken we samen met Kwekerij Kabbes. Bezoekers van Jakobstuin krijgen 20% korting op alle aankopen bij kwekerij Kabbes.

Na 8 september alleen nog voor groepen!

Groepen welkom op afspraak. Grote groepen in juli en augustus niet op zaterdag.

Entree tot de tuin inclusief koffie of thee en introductie (minimaal 10 pers) 5 euro p.p.

Zondags gesloten.Jakobstuin

Open dag

Op zaterdag 8 september 2018 open dag (gratis) voor leden van de Nederlandse Tuinenstichting. Locatie: Jakobstuin. Open van 11-17.00u