Jakobstuin

In de 'nieuwe' Jakobstuin spelen grassen nog steeds de hoofdrol. De ooit ingeslagen weg wordt voortgezet op een nieuwe locatie in het coulisselandschap van de Friese Wouden. Het streven is een weg te vinden tussen de naturalistische beplantingsstijl (Oudolf) en de prairiestijl (Spruyt). Groot verschil is dat in de prairietuin grassen een nog dominantere rol hebben en er vooral diepwortelende en langlevende ‘warme seizoen’ planten van de Noord-Amerikaanse prairie gebruikt worden. Het hoogtepunt ligt derhalve in de (na)zomer. In de prairiestijl wordt vaak een lossere manier van inplanten gehanteerd. In de tuin zult u geen hagen of tuinkamers aantreffen. Er wordt het principe van de overheenkijk- doorloop border toegepast. De tuin vormt een onderdeel van een groter geheel ‘De Coulisse’ genaamd. De moestuin, de tuin om het huis en een tweetal percelen weiland zijn daar de overige onderdelen van.


Jakobstuin

Openingstijden en Prijzen

Jakobstuin is in de maanden juli t/m september te bezoeken.

In 2017 van 1 juli t/m 2 september elke zaterdag van 11-17 u geopend. Entree 3,50 euro.

In september alleen nog geopend voor groepen!

Groepen welkom op afspraak! Indien gewenst is een rondleiding door de tuin mogelijk (minimale deelname 10 pers). We rekenen voor groepen kleiner dan 10 personen een vast bedrag van 50 euro.

Entree tot de tuin inclusief koffie of thee en rondleiding (minimaal 10 pers) 5 euro p.p.

Dit jaar werken we samen met Kwekerij Kabbes. Bezoekers van Jakobstuin krijgen 20% korting op alle aankopen bij de kwekerij.


Jakobstuin

Open dag

Op 3 september a.s. is de tuin gratis toegankelijk. Aanwezig die dag kweker Brian Kabbes en imker Robin Gosliga.